dissabte, 19 de desembre del 2015

ENDINS



Què hi ha més endins? Vull dir, profundament dins nostre. Més enllà d’allò que pretenem que vegin els altres. Molt més enllà de l’aspecte físic que portem. 

Des del meu humil punt de vista adolescent , i per tant, poc experimentat com diuen alguns, sense ànims de menystenir a ningú, s’hi troba algú que no coneixem. Aquest algú que apareix en moments de soledat, aquest el qual només en moments de plena pau interior podem arribar a trobar. 
Per alguns possiblement aquest concepte els és igual. 
Sovint he sentit a dir la frase, ‘’la vida són quatre dies i tres d’ells els malgastem’’.
Els tòpics literaris tan esmentats en aquelles assignatures que semblen no aportar-nos res en alguns moments de la nostre vida. 

 Tots aquests moments en que les teves manifestacions floreixen i d’alguna manera deixen entreveure el teu propi jo amagat fan por. 

Més aviat arriben a fer respecte. És tot aquell món al qual d’alguna manera ens enfrontem cada dia i nosaltres mateixos l’anem canviant i dissenyant. Tanmateix el que passa al nostre voltant ens altera, som part de tot això que ens envolta. 

Dels adolescents en particular n’he sentit a parlar barbaritats, certes i no tan, m’han arribat a afectar. Ja des d’un punt de vista extern les coses semblen veure’s des d’una altre perspectiva que potser no tenies i ens porta a qüestionar-nos allò que em sentit, ens porta a crear-nos un propi estat d’opinió personal. 

Em crea confusió el fet de conviure amb gent que no entenc, és a dir, que no comprenc com l’espècie que tan ha evolucionat al llarg dels anys i a la qual hi pertany, des d’un punt de vista biològic, segueixi cometent els mateixos errors segles rere segles. 

Sé que d’aquest tema n’hi ha milers de llibres i pensadors amb avançades teories o frases cèlebres que han arribat a triomfar, però com he dit, cadascú construeix i guarda la seva opinió. 

Em costa entendre aquells éssers que tanta raó tenen i dels quals n’estic aprenent cultura i ensenyança, així com la mateixa que em va permetre escriure i expressar-me, actualment segueixi igual que fa molt i molts anys respecte a aprenentatge. 
Què vull dir amb això realment? Tot i no haver estat present  en anys anteriors i haver pogut compartir cultures alienes a ‘’la meva’’, d’alguna manera els mateixos que m’han ensenyat a no fer determinades coses, els mateixos que nosaltres mateixos els hem fet cèlebres, segueixen cometent els errors que m’han ensenyat que he d’evitar. 

La paraula ensenyament en aquest cas és clau i com sabem, d’ensenyar i d’aprendre n’hi ha mil mètodes, però suposo que estareu d’acord amb mi que el més primitiu o bàsic és aquell que fem des que no érem ni conscients, la imitació o reproducció d’allò que prèviament hem vist en altres éssers, ja siguin de la nostre espècies o no, sense especificar.

Em segueix sorprenent la quantitat de bestieses que arribem a aprendre tan sols observant el nostre entorn. Però el que realment més em sorpren és la ‘’reflexió mental’' que van fer alguns alhora de ‘’crear’’ prototips o models de conducta que les masses seguim. Qui m’ha de dir a mi que he de portar, deixar de portar, seguir o deixar de seguir? Tots tenim aquesta capacitat d’elecció, realment el que ens interessa queda reflectit en aquesta? 

No tinc resposta a aquesta pregunta, no comprenc allò que em rodeja. Alguns diuen que tota aquesta capacitat és la que ens fa ser més humans. I quin és el criteri que determina qui ho és més o qui menys? N’hi ha d’haver algun? Qui el va formular si és que si? 

Sempre hi haurà aquelles preguntes que no tenen respostes, que som incapaços de donar-li alguna. L’ésser humà com a tal, per molt experimentat i evolucionat que pugui ser, per molt conquistador que hagi pogut ser, no té respostes a tot. 


Giny xx

2 comentaris:

  1. Ginny!

    Déu meu quina paranoia d'entrada! Ja saps que m'encanten les teves entrades filsòfiques, però aquesta realment està a un altre nivell, tot i que crec que tens raó en moltes coses de les que dius! Realment els humans sóm l'única espècie que s'entrabanca dues vegades amb la mateixa pedra...

    Petoons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ainaa!!
      M'alegro que t'hagi agradat hahaha sembla que el fred m'inspiri o alguna cosa per l'estil ;)
      Petoons <3

      Elimina