dimarts, 13 d’octubre del 2015

QUI ETS?



Digues quina resposta et ve al cap si et pregunten:

Qui ets? 

A mi personalment el conjunt d’aquestes dues paraules seguides d’un interrogant em paralitza. 

No hi ha una resposta directe a aquesta pregunta. No sabem qui som. 

Em passaré tota la meva vida fent-me aquesta pregunta en diferents contextos. Cada vegada que faci una acció, per exemple. 

He sentit dir frases com: Som el  que mengem. Som allò que fem. Som allò que llegim. Som allò pel que vivim.

Moltíssimes frases que intenten respondre una pregunta, una pregunta que en sí mateixa, no té resposta. És una pregunta oberta, hi ha milers de respostes. Tantes com persones, opinions o punts de vista hi ha al món. 


Em frustra pensar que no ho arribaré a saber mai. Que no trobaré una resposta que em satisfaci aquesta pregunta. Perquè probablement, vinguin seguides per moltes altres. 

Segueix havent-hi gent que creu saber totes les respostes, que creu tenir una resposta directe a allò que són. 

Milers d’adjectius et vindran en ment, però realment, trobaràs AQUELL adient a un ésser tan complex com el que ets? Amb tantes qualitats com tens, tots seran subjectius. 

No hi ha tan sols una cosa que defineixi qui ets.


Tenim tendència a classificar la gent com si de llibres es tractés. No hi ha dos llibres iguals, com tampoc hi ha dues persones iguals. S’assemblaran en aspectes de les seves múltiples  qualitats però idèntics està clar que no seran. 

Com  podem doncs, determinar qui som, si malgrat les múltiples qualitats que tenim, no existeix una ‘referència’ a la qual adherir-nos per classificar com som. No hi ha formularis, ni enquestes, ni entrevistes que ho determinin. Per molt que existissin, canviarien les respostes contínuament amb qualsevol acció que féssim. 


Res, absolutament res, hi ha per determinar qui som. Pots tenir-ne una idea, els altres una altre, però totes vindran regides per allò en que creu cada persona.

És igual qui siguis en realitat, el que realment és important és saber COM SOM i COM ACTUEM enfront el que ens envolta. Com ens ‘desenvolupem’ davant de determinades situacions. Les decisions que prenem. Tot això, penso jo, és el que millor defineix qui realment som.


Si contínuament et fas o et fan aquesta pregunta, no responguis amb una simple resposta. Respon-la doncs, amb accions que mostrin els altres la idea que tu mateix tens de qui realment ets.


Giny xx

2 comentaris:

  1. Ginny!

    Deu meu a vegades sembla que les teves entrades siguin fetes per mi. Justament ahir vam parlar d'això a l'escola. Personalment crec que mai podràs saber realment qui ets perquè cada dia canvies d'alguna forma, no sé... Avui no ets qui erets ahir, ni demà seràs qui ets avui hahaha sé que sona estrany :$

    Petons!!

    ResponElimina
  2. Ainaa!!

    Sii? Casualitats de la vida... hahaha però m'encanta que contrastis les dues coses, vull dir, que en el fons serveixi d'alguna cosa aquestes 'tonteries' que a vegades sembla que només se'm passin a mi pel cap jejej <3

    Petons :*

    ResponElimina