dissabte, 10 d’octubre del 2015

INTERPRETACIONS


Com en les religions, hi ha diverses maneres de transcriure un text, d’extreure'n una conclusió  per tal de tenir fe en ella.

Penso que és com tot, tothom té la seva manera d’entendre el món que l’envolta. D’extreure’n el seu propi significat per aplicar-lo a les seves vides. Omplir-les de mapes per seguir, per continuar endavant. 

Quan els adolescents sentim 'aprofita el teu temps', molts entenen que ser joves comporta sortir de festa sempre que puguin, beure amb els amics i després ja preocupar-se per un futur que sembla llunyà, tot i que els han dit que està a dues passes i han de preparar el terreny.  

Que fan doncs? Disfruten del moment, tal i com els han escoltat dir als seus professors, avis, pares, etc. És una possible interpretació del text, n’hi ha milers, hi ha milers de mapes per seguir. Mapes que marcaran la diferència entre l’èxit i el fracàs.


De vegades m’imagino un context diferent. 

Naixem i ens donen a tots un paper, la meitat del qual, està escrita, l’altre meitat, en blanc. 

En aquella escrita, hi diu les regles del joc: les limitacions que tindràs a la teva vida, la família, el lloc, la situació econòmica, etc. 

A tota la nova generació se’ls dona quelcom per escriure, quelcom per entendre el que ja està escrit al seu paper i ells han d’interpretar i completar l'altre meitat com puguin.

En aquest cas és obvi que no tothom farà la mateixa interpretació. 

Doncs en el context de la nostra realitat, per què segueix havent-hi gent que no ho accepta? Gent que es nega a acceptar les altres interpretacions del text? No tothom té el mateix text, així que, deixeu que els altres interpretin el que creuen que és millor.

Doneu pas a la imaginació per desenvolupar el vostre text, sense interferir en el dels altres, sense criticar la realitat que escriuen els altres.

Ells viuran la seva i vosaltres la vostra. La podeu complementar, ampliar i compartir com molts han fet; per tal de crear noves generacions, dóna’ls-hi un paper i que ells mateixos aprenguin a interpretar-lo.



Giny xx

2 comentaris:

  1. Hola Giny!!
    Quina entrada més maca! M'encanten les teves entrades així filosòfiques per reflexionar ;) A més, coincideixo molt amb tu.
    Petons! <3

    ResponElimina
  2. Hey Ainaa!!
    Ja saps que a vegades penso que em menjo massa el coco i que no serveix de res jejej mercii a mi m'encanta que em diguis això :)
    Petons :*

    ResponElimina